Deel je Portfolio
Last updated: July 30, 2026
Samenvatting
Studenten kunnen hun Portfolio, geselecteerde Collecties of specifiek Bewijs delen met iedereen binnen of buiten de instelling. Na het delen kan de genodigde inzichten bijdragen aan het Portfolio, bijvoorbeeld als Feedback of door een Voortgangsreview te voltooien.
Wat zijn de keuzes voor het delen van het Portfolio?
Als je (als student) het Portfolio gaat delen met een LMS-gebruiker (📄 Share with LMS users) of een externe gebruiker (📄 Share with Externals), kun je kiezen voor volledige (Portfolio) toegang, toegang tot enkele Collecties, of toegang tot een specifiek Bewijsstuk. De onderstaande tabel toont het verschil tussen de Deeltypes:
Deeltype | Volledig (Portfolio) Delen | Collectie Delen | Bewijs Delen |
|---|---|---|---|
Startpagina & Introductie | ✓ Inbegrepen | ✓ Inbegrepen | X Niet inbegrepen |
Collecties * | ✓ Alle niet-verborgen | ◐ Alleen gedeelde Collecties | X Niet inbegrepen |
Bewijs ** | ◐ Alleen gekoppeld aan Collecties | ◐ Alleen gedeelde Collecties | ◐ Alleen gedeeld Bewijs |
Doelen | ◐ Alleen gekoppeld aan Collecties | ◐ Alleen gekoppeld aan gedeelde Collecties | X Niet inbegrepen |
Ontvangen Feedback *** | ✓ Inbegrepen | ✓ Inbegrepen | ✓ Inbegrepen |
voortgangsevaluaties | ✓ Inbegrepen | ◐ Alleen gekoppeld aan gedeelde Doelen | X Niet inbegrepen |
*Verborgen Collecties zijn alleen zichtbaar voor de eigenaar van het Portfolio.
**Bewijs dat niet in een Collectie zit, is alleen zichtbaar voor de eigenaar van het Portfolio.
***Je kunt ervoor kiezen om te delen met beperkte Feedback-zichtbaarheid. Dan kunnen bezoekers alleen Feedback van zichzelf en de eigenaar van het Portfolio zien.
Let op: Je moet iemand altijd toegang geven tot jouw Portfolio voordat je die persoon om Feedback kunt vragen.
Voor sommige instellingen: Voordat je een docent of peer (andere LMS-gebruiker) toegang kunt geven tot jouw Portfolio, moet deze persoon Portflow al minstens één keer eerder hebben geopend.
Hoe beheer ik toegang in 'Mijn toegang en verzoeken'?
Huidige toegang beheren
Je kunt een volledig overzicht krijgen van met wie je jouw Portfolio, Collecties en Bewijs hebt gedeeld. Ga naar de pagina Mijn toegang en verzoeken (1). In het tabblad Gedeelde items zijn er twee koppen: 'Gedeeld met mij' en 'Gedeeld door mij'.
Onder de kop Gedeelde items (door mij) (1) zie je een lijst van toegang en personen met wie je Bewijs (2), Collectie(s) (3) of jouw gehele Portfolio (4) hebt gedeeld. Je kunt ook de start - en eind datum (5) voor deze toegang vinden. Via het Actiemenu (︙) (6) kun je de toegang verlengen of intrekken .
Het oogpictogram (7) wordt weergegeven voor genodigden die beperkte zichtbaarheid hebben op Feedback. Deze persoon kan alleen diens eigen en jouw Opmerkingen en Voortgangsreview-reacties zien. Het huis met het kruis (8) wordt weergegeven voor externe genodigden (die geen LMS-account hebben).
Delen vanuit 'Mijn toegang & verzoeken'
Vanaf de pagina Mijn toegang en verzoeken (1) kun je jouw Portfolio of Collecties delen met behulp van de knop Delen bovenaan (9). Als je specifiek Bewijs wilt delen, kun je dat doen vanaf de pagina van dat Bewijs.

Hoe beheer ik toegang vanaf de Startpagina, Collectiepagina of Bewijspagina?
Door te klikken op Gedeeld met: op jouw Portflow-startpagina, een Collectiepagina of Bewijspagina, zie je een lijst van personen met wie u het gehele Portfolio (Startpagina), huidige Collectie (Collectiepagina) of huidig Bewijs (Bewijspagina) hebt gedeeld. Hier zie je de volgende dingen:
De datum waarop de toegang van de genodigde automatisch wordt ingetrokken (1) en de optie om deze periode te verlengen. Gebruik het Actiemenu (︙) en klik vervolgens op Wijzig verloopdatum (2)
Of de genodigde alle Feedback kan zien, of alleen Feedback van zichzelf en jou (3). Je kunt dit bewerken via het Actiemenu (︙) en klik vervolgens op Wijzig verloopdatum (2).
De mogelijkheid om toegang in te trekken. Gebruik het Actiemenu (︙) en klik vervolgens op Toegang intrekken (4)

Let op:
Op de startpagina zie je alleen personen met toegang tot het gehele Portfolio.
Op de Collectiepagina zie je alleen personen met toegang voor deze specifieke Collectie (geen Portfolio-toegang).
Op de Bewijspagina zie je alleen personen met toegang voor dit specifieke Bewijs (geen Portfolio- of Collectie-toegang)
Wanneer een genodigde de uitnodiging afwijst of de toegang is verlopen, verdwijnen ze uit de lijst.